Mavi » Yazarlar » Murat Seven »  Süslensem

Süslensem

Süslensem

-Şimdi ben valiyim.Okula geldim.Nasıl karşılayacaksın beni?

Kız öğrenci yürüdü,elindeki çiçek demetini, karşısında valiymiş gibi duran müdür yardımcısına uzattı.

-Hoş geldiniz.

Prova valisi yüzünü buruşturdu.

-Hiç böyle vali karşılanır mı kızım?Nasıl çiçek sunma öyle ineğe ot verir gibi.

Valiyi karşılama gibi önemli bir göreve seçilen kız öğrenci saçlarını kabartmış, yüzünü de hafifçe boyamıştı..Okul idaresi böyle bir şeye asla müsaade etmezdi etmesine ya belli ki valiyi karşılayacağı için göz yumulmuştu süsüne.Kameralar gelirdi herhalde.Akşam ekranlarda görününce nasıl hasetlenirdi kim bilir sınıfındaki kızlar.Ah bir de bir ''kuple'' şarkı söylemesine izin verseydiler.)

-Kızım aklın nerde senin?Dinliyor musun beni?

-Dinliyorum hocaam.

-Şimdi geç karşıma sen vali ol.

Müdür yardımcısı koca çiçek demetini eline aldı.Taze kırmızı karanfillerin,sarı güllerin kokusu geldi burnuna.Koşar adım yürüdü. Kızın önünde durdu.Gülümsedi.Dizlerini hafifçe kırıp selam verdikten sonra çiçek demetini uzattı.Sesine hiç de doğal olmayan bir nezaket yüklemişti.

-Okulumuza hoş geldiniz sayın valim dedi.

Kız sağ eliyle çiçek demetini aldı.Güldüğü görülmesin diye sol avcunu ağzına bastırdı.

-Kızıım niye gülüyorsun?

Kız avcunu ağzından çekti.

-Gülmüyorum hocaam.

Koca adamın dizlerini kırıp selam vermesi tuhafına gitmişti. Sesindeki nezaket de öyle..Geçen hafta bayrak töreninden önce Rahat Hazır ol Dikkat komutlarına rağmen hala konuşan bir kız öğrenciye eline mikrofonu alıp bağırışını anımsadı.Şimdi hangisi hakikiydi.Vali karşılama oyununda nazik sözleri söyleyen bu adam mı yoksa tören sırasında:

-Kız gelirsem oraya şimdi,saçını başını yolarım senin. diyen o adam mı?

Ertesi gün arkadaşları teneffüste o kız öğrenciye zamanın ''unutulmaz'' şiddet yüklü şarkısıyla takılıp durmuşlardı.

''Kız ben seni eğsmaz mıyam

Saçlarını yolmaz mıyam.

Prova bitti.Müdür yardımcısı, bilgisiyar odasına giderken koridorda,siyah takım ellbiseli müdüre rastladı.Sol elinde lacivert kapaklı bir ajanda tutuyordu müdür.Sağ elinde telefon.Kel başı terlemişti.

-Her şey hazır mı?

-Hazır sayın müdürüm.

Açılışı yapılacak bilgisayar odasına gitti müdür yardımcısı.Her şey hazırdı Kapının kasaları arasına kırmızı şerit gerilmişti. Yukarıdan aşağıya renkli balonlar sarkıyordu iki yandan.Kenarda bilgisayar öğretmeni el pençe divandı. Yanında bir öğrenci şekerlik tutuyordu, Diğeri gümüş bir tepside altın rengi bir makas.Açık bilgisayarların ekranında ''Hoşgeldiniz sayın valim'' yazıyordu süslü harflerle.

Süslenmiş şık giyimli öğretmenler geziniyordu,itici ve soğuk bir temizliğin sindiği koridorda.Sekreter Neriman hanım masasının başına oturmuş açık kapıdan,hıçkırarak koridorda gezinen öğretmenlere sesleniyordu.

-Aşk olsun size, bugün süslenileceğini bana neden söylemediniz?

Yazar Hakkında

Murat Seven

Murat Seven