Mavi » Yazarlar » Atilla Gösterişli »  Göklerden gelen emir!

Göklerden gelen emir!

Göklerden gelen emir!

Göklerden gelen emir!

Daha farkında değiller. 23 Haziran seçim sonuçlarını okuyamıyorlar. Kendilerinde ‘Sendeledik, hatta düştük ama acımadı’ havası hakim. Kendi içlerinde, ‘aşağıdan’ gelen ‘dip dalgasını’ görmeyerek,  hala ‘yukarıdan’ geldiğini düşündükleri ilahi olarak algıladıkları yanılsamaların izindeler.

“Milli irade” ile değil, “göklerden gelen emirle” seçilmiş olduklarını varsayarak gerçekleri görmek istemediklerinden ‘öteki ve üstün’ olarak ayrı bir yerde durmaya gözen gösteriyorlar.  Bu yüzden de “Karınlarını biz doyuruyoruz, oy vermiyorlar” sitemini  ‘sizi ben yarattım’ deme noktasına getirmeye çalışıyorlar.  Bu durum, insanları  ‘Ötekileştirirken’ kendilerinin öteki olduklarının önemli bir sembolüdür.

23 Haziran gecesi ‘a haberi’ özellikle izlemek istedim. Ekrana Emin Pazarcı çıktı… A haberin Ankara temsilcisi ve ‘kendilerinden’ biri. Aynen şu sözü kullandı: ‘ Ekonomi iyi giderken, niye böyle oldu, anlamadım?’…  Ekonomi iyi dediği ortamda limonun tanesi 1.5 liradan satılıyor. Ve, düne kadar kendilerinden olan Ak partililer de şu sözleri söylüyorlardı:  “Partim sanki ekonomik kriz yokmuş gibi davrandı. Ekonomik kriz var. Bunu kabul edelim ki sorunu çözelim. En basitinden bütün fabrikalarımızı yabancı ülkelere sattılar. Bunlara tepkiliyim.”

Toplum bunları tolere ederken tortu biriktirdi. 17 yıldır, hayatlarında bir iyileşme görmeyenler; kimlerin hayatlarında ve saraylarında zenginleşmenin olduğunu görüp, “dur” dedi.

Şimdi, ‘kuyruğu dik tutmaya’ çalışırken; ‘zevahir-i  politikanın’ içine düştüler. Hollywood aktörleri denmesinin bir nedeni de kendilerinden beklenen ‘rolün’ iyi oynanmasıdır. Aslında çok umut ettikleri ama hüsrana uğradıkları 23 Haziran seçimlerinde, öylesine stratejik ve akıl-almaz hatalar yaptılar ki, bu zihniyetle, uluslararası politikada etkin ve başarılı olabilecekleri kanısını ve inancını kaybettirdiler.

Ve son söz:

Millet iradesine inançlıysan ‘sendeliğinde ya da düştüğünde’ bir yerlerin ‘yaralanır’ ama ayağa kalkman mümkün olabilir; ne var ki, ‘göklerden gelen emirle’ seçilmiş olduğunu düşünürsen, sert dip etkisiyle, içten ‘çatlamaya’ başlarsın.

 

 

 

Yazar Hakkında

Atilla Gösterişli

Atilla Gösterişli

atilla.gosterisli@hotmail.com