Mavi » Yazarlar » Atilla Gösterişli »  Fabrika ayarları

Fabrika ayarları

Fabrika ayarları

‘Fabrika ayarları’ iyi de

ortada fabrika mı kaldı?

Okuyabileceğiniz, belki, binlerce satırı bir kenara bırakın. Seçimin, öncesinde ve sonrasında ‘tek kelimelik’ bir açıklaması vardır: o da ‘Çocuk’. Bir çocuk, sihirli bir sözcükle, demokrasi zaferinin kahramanı olarak çıktı ve ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ dedi ve güzel günlere doğru yolumuz aydınlandı.

Çünkü, O; ‘dindar ve kindar neslin’ çok uzağında, ‘fikri hür, vicdanı hür, irfan hür’ bir Atatürk çocuğu olarak, bize önder oldu. Topluma önder oldu, siyasete önder oldu. Çünkü O ‘kindar’ olmayı değil, ‘barışı’, ‘sevgiyi’, ‘ hoşgörüyü’ tercih etti. Bu toplumun uyanışı, bir çocuğun dinamizmi ile aydınlandı.

Bu toplumun ‘ayarları’ ile çok oynandı. Ölçü kaçtı; toplumsal akıl sağlığı bozuldu. Haksızlığa, hukuksuzluğa, uygulanan kaba kuvvete ve yalana, iftiraya, hakarete, toplumu birbirine düşman etmeye dayalı siyaset anlayışı insanları bezdirdi, usandırdı.

Önüne gelene terörist, hain diyen, aşağılayan, yok sayan, horlayan, akıl almaz bir kibirle malûl iktidar, insanları baskı altında tutmayı, sistemin bir parçası haline getirdi.

Lakin toplumun sağduyusu; dil, din, ırk, mezhep farklılıkları gözetmeksizin evrensel ölçüdeki ‘değerler ittifakı’ bozulan ‘ayarları’ düzeltti. Çünkü yeniden “birlik” olmayı hatırladık. Umut etmeyi, insan yerine konmayı, muhatap alınmayı hatırladık. Ve, önce adalet, hak ve hukuk, demokrasi, birlik ve beraberlik, kardeşlik, umut ve yenilenme kazandı. Sandıktan “Her şey güzel olacak” çıktı.

Türkiye için artık yeni bir sayfa açıldı. Demokrasiyi, barışı, adaleti, kimseyi ötekileştirmeden birlikte yaşamayı isteyenler bu sayfayı açtı. Ve tabii ki sadece İstanbul değil, Türkiye kazandı.

İktidar, şimdi ‘fabrika ayarlarına’ dönmenin derdine düştü. İyi de ortada ‘fabrika’ mı kaldı? Hala olduğunu düşünenler, fabrikanın içinde o ‘ayarları’ yapabilecek ne bir teknisyen kaldı ne de bir işçi. Çünkü, Onlar 17 kilometrelik tren hattının çeşitli istasyonlarında ‘indiler’.

Ve son söz:

Bu iktidar, siyasi sürecine, bir kez daha ‘aldatıldık’, ‘aldandık’ çiziği atacaktır.

 

Yazar Hakkında

Atilla Gösterişli

Atilla Gösterişli

atilla.gosterisli@hotmail.com