Mavi » Yazarlar » Atilla Gösterişli »  Piç kurusundan hallice iyiyiz

Piç kurusundan hallice iyiyiz

Piç kurusundan hallice iyiyiz

Yazıya böyle bir ‘başlık’ atarak girdiğim için özür dilerim; ancak devletin bir memuru, ‘bizlere’ atfen ‘ piç kuruları’ dediği için, cevap hakkımı bu şekilde kullanmak istedim. İlerleyen satırlarda bu konuyu açacağım.

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı mazbatasını alması durumunda belediyede memur olan kocası adına konuşan bir kadın “biz ona hizmet edemeyiz” diye ağlıyor. Kocası değil de, O’nun adına niye konuşuyor konusuna hiç girmeden, kendilerinden olmayan, üstelik CHP’li bir belediye başkanı için niçin bu sözleri söylüyor, onu sorgulamak isterim.

Senden değildir diye, halkın seçtiği kişiye, hizmet etmeyeceksin de,  ‘hırsız bizim hırsızımız, biz yanında yer alırız’ diyene mi hizmet edeceksin… Sırf sendendir diye.

Halkına ‘adiler’, ‘öküz’ diyene mi hizmet edeceksin… Sırf sendendir diye.

İşsiz gencine iş bulmak en temel amacı olması gerekirken, ‘boş boş gezme, bul’ diye ukalaca hor görene mi hizmet edeceksin… Sırf sendendir diye.

Gönül belediyeciliği adı altında, tevazu gösteren (!) ancak yüzüne yüzüne ‘bağırsak gürültüsü, siyasi sapık, beyni sulanmış, şerefsiz, haysiyetsiz’ diyene mi hizmet edeceksin… Sırf sendendir diye.

Güya dinine bağlı, ama senden bir adım uzaklaştığında “her cuma bir ayet sallıyorum, bakara makara” diye dini alaya alana mı hizmet edeceksin… Sırf sendendir diye.

Kız, erkek demeden, tüyü bitmemiş çocuklara cinsel istismarda bulunan, sonrasında da ‘bir kereden bir şey olmaz’ mantığı ile hareket edenlere mi hizmet edeceksin… Sırf sendendir diye.

Bak; devletin bir memuru, muhalefete oy veren vatandaşlara ‘piç kuruları' diye hakaret etti. “Reis, biz hazırız” diyerek vatandaşları ölümle tehdit etti. Bu ayrıştırıcı, nefret söylemlerinin bedelini Türkiye Çorum, Maraş olayları ile ödedi. ‘Bizden değildir’ diye haykırırsan, istikametin nereye doğru gittiğini kocan sana söylemeli. Eğer niyetin ‘kafaları’ ve ‘kapıları’ işaretlemek değilse.

Devletin resmi rakamlarına göre, işsiz sayısı 4 milyonu aştı… Ama bu arada, devletten halk adına hiç ‘iş’ yapmadan maaş alan, işi sadece (tıpkı yukarıdaki örnek gibi ) Ak partiye hizmet etmek olan bankamatik memurları var. Ağlıyorsun ya, sakın senin kocan onlardan biri olmasın.

Sen belki farkında değilsin ama; Ak partinin en tepesinden, davaya sahip çıktığını söyleyen partililere kadar geniş bir kesim özeleştiri yapıyor… Diyorlar ki; Ak partiliyim diye çıkıyorsun, ihale peşinde koşturuyorsun, israf yapıyorsun, boya gibi makyaj yapıyorsun, her türlü gösteriş içindesin, halkı hor görüyorsun, senin bu hallerin yüzünden biz oy kaybediyoruz… Ne dersin, sakın bu yüzden kaybetmiş olmayasın. Bence sen, sendendir diye bildiğin gazeteleri, yazarları da okumuyorsun. 

Ve senin ‘lider’ bildiklerin bile, ‘eksiğimiz, hatamız olmuştur; bunları düzeltiriz’ dedi… Sanırım sen bunları da dinlemedin… İyi de onlar ‘sendendir’ değil midir?

Sahi, niye ‘ kaybediyorsunuz’ hala anlayamadın mı ?

Ve son söz:

Umudu yaşatmayı tercih edenler, zorbalığın şiddetine yenilmeyecek.

Yazar Hakkında

Atilla Gösterişli

Atilla Gösterişli

atilla.gosterisli@hotmail.com