Mavi » Yazarlar » Atilla Gösterişli »  Senin seçimin benim tarcihim

Senin seçimin benim tarcihim

Senin seçimin benim tarcihim

Konuya ilişkin olarak atasözümüz ile başlamak istiyorum: ‘ Dervişin fikri ne ise zikri de odur’… Der ki; insanın kafasındaki düşünce ne ise konuşmasında da hareketlerinde de onu dile getirir. Tersinden de okuyabilirsiniz; bir insanının konuşmasından ve hareketlerinden kafasındaki düşünceyi anlayabilirsiniz.

Bir insanı kendi özgün sınırları içinde bırakırsanız; her iki durumda da, başka kişilerle ilintili olmadığı için bu durum anlaşılabilir… Ne var ki kişi, birey olmanın yanı sıra toplumsal bir varlık da olduğu için, düşüncelerin ve tavırlarının genel sorumlulukları vardır. Hele ki, kişilerin düşünceleri ve tavırları benim kaderimi etkiliyorsa… Mesela ‘seçimlerde’ kullanacağı bir oy’un benim geleceğimi/geleceğimizi etkilemesi gibi.

Mesela; öz kızına tecavüz eden bir kişinin, öz oğlunu bıçaklayarak öldürenin, bileziklerini almak için annesini zehirlemeye kalkanın, geleceğimizi belirlemek adına seçimlerde ne adına ‘oy’ attığını merak ediyorum.

‘Bunak bu” diye anasını mahkemeye veren evladın, “üç aylığımı çalıyor” diye torununu savcılığa veren babaannenin, dedesi/babası vefat ettikten sonra, birbirlerine giren, hatta öldürmeye kadar giden oğulların ve yeğenlerin de nereye oy attığını merak ediyorum.

“Tayt giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” diyen öğretmenin, “kızlı erkekli halk oyunları zinadır” diyen okul müdürünün, “dekolte giyen kadınlar tecavüzü göze almalı” diyen profesörün, “eşinin dans etmesine izin veren erkek deyyustur” diyen müftünün “sokakta dolaşan hamileler terbiyesiz” diyen tasavvuf düşünürünün de nereye oy attığını merak ediyorum.

Ayrıca, ‘partimize oy atmayanların kanını tahlile göndermek lazım, kanı bozuklar” diyenin, nereye oy atmış olabileceğini de merak ediyorum. ‘Referandumda yüzde 50'yi geçemezsek, iç savaşa hazırlanın” diyenin de tabii ki. Tabancalarıyla poz verip, bu silahlı fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayıp, ‘bize oy vermeyenleri sokaklarda bekliyoruz” diyenlerin hangi partiyi kastettiklerini de merak ediyorum.

Sadece, ‘g.t ünün kılıyım’ diyenin oy’unu hiç merak etmiyorum.

Türkiye’m, senin tercihin benim kaderim!

Yazar Hakkında

Atilla Gösterişli

Atilla Gösterişli

atilla.gosterisli@hotmail.com