Mavi » Yazarlar » Atilla Gösterişli »  AK Partinin vebali büyük

AK Partinin vebali büyük

AK Partinin vebali büyük

Bu yazı, AK Partili ‘siyasetçi’ ile AK Partili ‘seçmenin’ hikayesidir. Bu yazı, ‘aldatan’ ile ‘aldananın’ birbirine karıştığı bir vaka’dır. Bu yazı ‘beraber yürüdük biz bu yollarda’ nidalarını yükseltirken, kimilerinin ‘yolu’ yanlış almaları, anladıktan sonra da ‘yol’suz kalmalarının ibret öyküsüdür.

Hadi başlayalım… AK partinin ‘yol’ hikayesine baktığımızda ‘kimler geldi, kimler geçti’ diye hafızamızı yokladığımızda AK parti hükümetinin Dışişleri Bakanlığı yapmış, Düzce Milletvekili Yaşar Yakış’ın partisinden ihraç edildiğini görüyoruz… Tıpkı bugün, yine AK Partili Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevk edildiği gibi. Yine, Milletvekilliği yapmış, belediye başkanlığı yapmış, teşkilat başkanlığı yapmış AK partili siyasetçilerin, birbirlerine karşı ‘sinkaflı’ sözler söylediklerini görüyoruz. Yine, AK partinin tüm kademelerinde bulunan siyasetçilerin, birbirlerini ‘yolsuzlukla’ itham edecek derecede ‘dosyalar’ yaparak, ‘kağıttan uçaklarla’ genel merkeze gönderdiklerine şahit olduk.

Oysa tüm bu siyasetçiler, seçim meydanlarında, caddeleri hınca hınç doldurarak, yüzlerce araçtan oluşan araç konvoylarıyla halka gövde gösterisi yaptılar…. Birbirlerinin ellerini birleştirerek, kolkola girerek, yüzlerinde hiç bitmeyen gülümsemeleri ile halktan oy istediler. Oysa, ‘inanç ve niyet’ ne kadar farklıydı.

Meğerse, birbirlerini hiç sevmemişler,

Meğerse, birbirlerinin gözlerini oymaları varmış,

Meğerse, birbirlerinin ayaklarını çelmelerini düşünüyorlarmış.

‘Durmak Yok, Yola Devam’ derken; kimi ‘yol’unu buldu, kimi de yolu bulamadığından ibresi ‘yol’suzluğa dönüştü.

Demek ki, siz aslında, ‘ bu yollarda beraber yürümediniz’

Demek ki, siz aslında, ‘aynı yağmur altında da ıslanmadınız’

Peki, ne olacak, halka karşın oluşturduğunuz ve aslında tamamen yalan olan memleket sevdanız…. Ne olacak, seçmenlerinizde, vatandaşlarda oluşturduğunuz ‘dürüst ve inançlı’ particilik anlayışınız.

Bu halk, ne yazık ki sizlerin gerçek ‘yüzünüzü’ göremedi… Çünkü ya ‘yüzsüz’ oldunuz ya da ‘ikiyüzlü’. Bu nedenle seçmenlerinize, halka karşı vebaliniz çok büyük!

Yazar Hakkında

Atilla Gösterişli

Atilla Gösterişli

atilla.gosterisli@hotmail.com