Mavi » Yazarlar » Atilla Gösterişli »  Mavi’den seçim sonuçları

Mavi’den seçim sonuçları

Mavi’den seçim sonuçları

Mavi’den seçim sonuçları

Değerli MAVİ okurları; 24 Haziran seçim sonuçları çok tartışılacak. Seçimlerin tıpkı maçlar gibi benzeşen bir tarafı var; her ikisinde de öncesinde sonucu kestirmek mümkün değil, ancak, sonrasında tek bir pozisyon bile günlerce tartışılır. Bu kural yine bozulmadı; 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını hiçbir otorite öncesinde tahmin edemedi. Hem iktidar, hem muhalefet cephesinde, sonuçları değerlendirmeye muhtaç durumlar ortaya çıktı. Lakin tek bir ortak nokta var, o da şudur: gerek iktidar gerekse muhalefet cephesinde ‘beklentilere’ yönelik hayal kırıklığı söz konusudur. MAVİ için, ben de sonuçları analiz etmek istedim. Beklentilere yönelik hayal kırıklıkları ister istemez sonuçlar yelpazesini çok genişletti. İşin ekonomik tarafı var,siyasi, sosyolojik, psikolojik, dini tarafı var. Bu yüzden tek bir kanaldan yorum yapmanın yetersiz kalacağı düşüncesiyle, herbir tarafa yönelik ‘kolaj’ yapmaya çalıştım. Tabii ki yazarlara/yorumculara yönelik yüzlerce sayfayı taradım... Ama, bunun ötesinde, özellikle AK Partili olarak tanıdığım kişilere başvurdum. Samimiyetlerine inandığım bu kişilerle yüz yüze görüşmeler yaptım. Farklı görüşler elbet farklı pencerelerden bakışla ortaya çıkıyor. Kafamın karıştığını fark ettiler. Araya hiç yorum katmadan net sordum, net cevaplar aldım. Kendilerine teşekkür ediyorum.  ‘İçinden seçim geçen yazı’ yı okumanızı öneriyorum.

10 Temmuz Dünya Hukuk Günü olarak kutlanıyor. Seçimin sonrasında, yeni sistem üzerine denk gelen önemli ‘belirli günlerden’ biri. Bunun için özel bir dosya açtım. Dosyanın içeriği için avukatlar ve hukuk büroları ile görüşmeler yaptım. Bunun için bana yol gösterici olan Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay’a teşekkür ederim. Tabii ki, görüştüğüm Avukatlara da teşekkür ediyorum.

Değerli Mavi okurları, farkındasınızdır; Mavi yazarları dergi içeriği ve Türkiye gündemine göre konu akışlarını belirliyorlar. Bu durum Mavi’ye bir bütünlük sağlıyor. Mavi bir solukta okunabiliyor. Sorumlulukları ve duyarlılıklarından ötürü Mavi yazarlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Saygılarımla.

Yazar Hakkında

Atilla Gösterişli

Atilla Gösterişli

atilla.gosterisli@hotmail.com