Mavi » Yazarlar » Atilla Gösterişli »  Mavi’nin politikası

Mavi’nin politikası

Mavi’nin politikası

Mavi’nin politikası

MAVİ’nin içeriği, yayınlandığı zaman dilimindeki ‘önemli olaylara’ göre belirleniyor. Mayıs sayısının hazırlıklarına başladığımızda, doğal olarak öncelikle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı değerlendirdik. İşçi hakları mücadelesinin tarihsel süreci kadar, ‘kanlı 1 Mayıs’ gerçeğini de hatırlatmak istedik. Çünkü, 1977 kanlı 1 Mayıs’ı, işçi/sendika ve sol hareketler için bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktası, 1980 darbesi ile Türkiye’nin dönüşümüne neden olmuştur. MAVİ’nin tarzı, ele aldığı olay ve durumları öyküleriyle güçlendirmektir.  Bu konuda en büyük desteği TEKSİF sendikası Düzce temsilcisi CEMİL TINAZ’dan aldım. Cemil Tınaz benim Düzce’de tanıdığım ilk sendikacıdır. Sanırım bugün Düzce’de en ‘kıdemli’ sendikacı Cemil Tınaz’dır. Damla gazetesinde çalıştığım dönemlerde, işçi ve sendika haberlerinde birlikte birçok başarılı işe imza attık. ORÜS’deki eylem sırasında haberleri gazeteden yanımda getirdiğim daktiloyla işçiler arasında yazmıştım. Cemil Tınaz, 1 Mayıs dosyası için de desteklerini esirgemedi. Tınaz’a ve diğer bilgi kaynağım Birleşik Kamu İş Sendikası İl Temsilcisi, Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Arslan’a teşekkür ederim.

1 Mayıs için, Düzce’de ilk kez, işçi sayısı yüksek fabrikalarda işverenlerin mesajlarını içeren bir proje geliştirdim...

( Ulusal basında da rastlamadım). Bugüne kadar hiçbir işveren işçilerine yönelik kutlama yapmamıştı. Bu proje, işverenlerin işçilerini onurlandırması, işçilerin bayram coşkusunu paylaşması açısından da önemli olacaktı. MAVİ’deki sayfa sınırlaması nedeniyle bu projeyi sadece 4 fabrikaya teklif ettim. Görüştüğüm işverenler bu projeyi desteklediler ve onayladılar. ‘İşçi dostu’ fabrikalara, işverenlere teşekkür ediyorum. 1 Mayıs’a anlamlı bir farkındalık getirdiler.

MAVİ giderek daha da benimseniyor. Okunuyor. Sizlerin desteği olduğu müddetçe MAVİ ileride daha da gelişecek. İlerleyen dönemlerde sürprizlerim olacak. Saygılarımla.

Yazar Hakkında

Atilla Gösterişli

Atilla Gösterişli

atilla.gosterisli@hotmail.com