Mavi » Yazarlar » Atilla Gösterişli »  Mavi için yol haritası

Mavi için yol haritası

Mavi için yol haritası

Mavi için yol haritası

Yöntem belli olmaya başladı. MAVİ baskıdan gelir gelmez, hemen okuyucularla buluşsun diye ‘canlı satış’ yapıyorum. Hem mahalleden olması, hem ‘dostlarım’ var diye MEKAN Kafe’de stant açıyorum. Eski Düzce lisesi karşısında bulunan, açıldığı günden itibaren, ‘okumaya’ özen gösterenlerin, Üniversitelerin uğrak yeri olan MEKAN’da günboyu standın başında duruyorum. Stant tarihini sosyal medyadan duyurduğum için, abone olan ve henüz olmayan dostlar uğramaya başlıyorlar ve MAVİ’yi ediniyorlar. Bu arada MEKAN sahipleri Alev İşler ile Haluk Velioğlu bana bol bol çay ısmarlıyorlar. Yazının bu bölümünde her iki dostuma bir kez daha teşekkür ediyorum. MAVİ’ye ‘Mekan’ olmalarının ötesinde, desteklerini ve teşviklerini her zaman hissettiğim için.

Değerli dostlar; MAVİ’nin bu sayısının içeriği de önceki sayılarda olduğu gibi ilginizi çekecek. Kapak konusunu (e-Düzce) olarak belirledim. Çünkü, son bir ay içinde e-devlet içinde insanlar secerelerini incelemeye başladılar. Belki birçoğu, büyüklerini ‘bayramda-seyranda’ ziyaret etmeyi, aramayı ihmal ediyorlar; ama soyağacının köklerini irdelemeye pek meraklı oldular. Ben de bu durumu biraz genelleştirdim ve bu insanların yaşadığı kentin seceresini araştırmak istedim. Kolay olmadı. Birçok tarih kitabı karıştırmam gerekti. Bunlar yüzlerce sayfayı buldu. Önemli bölümleri konu bütünlüğüne uygun olarak alıntıladım. Kronolojik bir sıra yapmaya özen gösterdim. Sizin için yüzlerce sayfayı 4 sayfaya indirdim. Bu bölümü okuyun e-Düzce hakkında önemli bilgilere ulaşmış olacaksınız.

Zerrin Güçetil Gökesaoğlu diş hekimimizdir. Ama çoğu kişinin bilmediği bir yönü daha var; çalışma alanı olan insanların o küçücük ağzından kafasını kaldırıp dünyaya gözatabiliyor ve bunu paylaşabiliyor. Yazarlık yönü çok iyi. Vietnam ve Kamboçya gezisi yapınca bunu fırsat bildim. Yazmasını istedim, neredeyse bir kitap dolusu sayfa oldu. Ben de sizler için özetledim. Saygılarımla.

Yazar Hakkında

Atilla Gösterişli

Atilla Gösterişli

atilla.gosterisli@hotmail.com